בטיחות בעבודה - כך תעשו זאת נכון

רובנו לא מדברים על זה הרבה ולמעשה גם לא חושבים על זה הרבה, אבל הנושא של בטיחות בעבודה הוא נושא חשוב מאוד, שראוי שידברו בו ושיעלו אותו לכותרות. אמנם, כולם אומרים שלא צריך לחשוב על השלילי, אלא לחשוב רק על דברים חיוביים ולהאמין בטוב, וזה מצוין, אבל אסור גם לטאטא דברים מתחת לשטיח כי יש מקרים שבהם התוצאות עלולות להיות הרות אסון. זה בדיוק המצב כשמדובר על בטיחות בעבודה.

לא להיכנס לפאניקה, אבל להיזהר

כל אדם עובד, מתייחס בדרך כלל לעבודה שלו כאל שגרה: מגיעים למפעל או למשרד, מבצעים את המשימות שצריך לבצע וחוזרים הביתה. לא ממש חושבים על הסכנות האורבות במקום העבודה, כמו למשל מעידה בגרם מדרגות תלול, התחשמלות מארון חשמל שלא הותקן כראוי או נפילה (לא עלינו) מפיגום שלא עומד בתקני הבטיחות. מעסיקים, לעומת זאת, חייבים לחשוב על בטיחות במקום העבודה, קודם כל על מנת לדאוג לעובדים שלהם ולעצמם, ושנית על מנת לא להיות חשופים לתביעות בגין ליקויי בטיחות כאלה ואחרים. אז אמנם לא צריך להיכנס לפאניקה וללכת מדי יום לעבודה עם חששות ופחדים, אבל בהחלט שכדאי להיזהר ולפעול על פי ההנחיות המדויקות של פקודות הבטיחות בעבודה.

פקודות הבטיחות בעבודה

מכיוון שהיום יש מודעות מאוד גבוהה לעובדה שמקומות עבודה חייבים להיות בטיחותיים ולא לסכן את העובדים ואת המבקרים בהם, ניתן למצוא מספר רב של פקודות בטיחות שכל אחת מתייחסת לנושא אחר ומסדירה אותו.
בין פקודות הבטיחות בעבודה ניתן למצוא כאלה המתייחסות לנושאים הבאים: ניטור חומרים ביולוגיים, עבודה בגובה, חומרי הדברה, אריזות וסימונים, מכונות חקלאיות, מכונות ומכשירים ועוד. כל פקודה מפרטת בצורה ברורה מה צריך לוודא על מנת שניתן יהיה לדעת שהעובדים שמגיעים למקום עבודתם נמצאים במקום בטוח – מכל הבחינות.


חשוב לציין, כי כל סעיף וסעיף נבחן על ידי הרשויות בטרם מתן רישיון לעסק, על מנת להבטיח ככל שרק ניתן, כי כאשר מקום העבודה יפתח את שעריו – לא תישקף כל סכנה ממשית לעובדיו. למרות זאת, בגלל תופעות מוכרות כגון בלאי והתיישנות, מומלץ מאוד לבצע בדיקות תקופתיות בנושא של בטיחות בעבודה. בצורה כזאת אם יש משהו שדורש תיקון הוא יתוקן במהירה, מבלי שתהיה תקופה שבה העובדים יהיו חשופים לסכנות בטיחותיות. רצוי מאוד שבדיקות אלה תתבצענה על ידי יועץ בטיחות מוסמך, אשר ידע בדיוק על מה להסתכל ומה לבדוק, ויספק דו"ח מפורט בסיום הבדיקה.  

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

יועץ בטיחות אש לשירותכם!

בטיחות וגיהות במפעלים

תהליך קבלת רישיון לעסק